Pražené slady
Co jsou pražené slady a k čemu se používají?
Pražené slady se používají především na tmavá piva typu Stout, Porter či tmavý ležák. Jejich dávkování musí být prováděno s citem, jinak mohou vytvořit v pivě až výrazně ,,připálenou" chuť. Při správném dávkování mají na svědomí chuť hořké čokolády, kávy a lehké praženosti. Dávkování pražených sladů se udává většinou max. do 5 % a přidávají se většinou až ke konci rmutování.
Mezi tyto slady patří pražený ječmen, Carafa, pražená pšenice atd.
Více hořké, s medově podobnými akcenty než karamelslad, s tóny kávy a kakaa. Lehce pražený, dodává barvu pivu. V závislosti na množství přidaném může produkovat hluboký červený...
Více hořké, s medově podobnými akcenty než karamelslad, s tóny kávy a kakaa. Lehce pražený, dodává barvu pivu. V závislosti na množství přidaném může produkovat hluboký červený...
Světlý, sušenkovitý, sladký a ořechový slad. Pauls extra světlý ale slad je 100% britský slad z ječmene speciálně přizpůsobený potřebám řemeslného pivovarníka. T EBC: 2 -...
Světlý, sušenkovitý, sladký a ořechový slad. Pauls extra světlý ale slad je 100% britský slad z ječmene speciálně přizpůsobený potřebám řemeslného pivovarníka. T EBC: 2 -...
The Shell Shocker poskytuje hluboký rubínovo hnědý odstín. Bohatý na redukční cukry, přináší těžkou chuť tmavého karamele, dodatečné tělo a stabilní chuť. Jemné tóny spáleného...
The Shell Shocker poskytuje hluboký rubínovo hnědý odstín. Bohatý na redukční cukry, přináší těžkou chuť tmavého karamele, dodatečné tělo a stabilní chuť. Jemné tóny spáleného...