Koření, dřevěné třísky
Anýz je vhodný k dochucení vánočních a speciálních piv, dodává jim nasládlou a kořeněnou chuť a aroma.
Hřebíček je vhodný k dochucení vánočních a speciálních piv.
Je libo zázvorové pivo? Co takhle Ginger Ale nebo třeba Hazy IPA?! Kombinuj s kardamomem, skořicí nebo třeba hřebíčkem. Inspiruj se v Pivařce - najdeš tam recept Zrzavej Bobr na...
Kardamom je vhodný k dochucení vánočních a speciálních piv, má silnou kafrovitou vůni a palčivou chuť. Je ideální ke kombinování s ovocem.
Pomerančová kůra se společně s koriandrem hojně používá do belgických piv typu Witbier. Nicméně fantazii se meze nekladou a díky své svěžesti a voňavému aroma zapadne i do piv...
Guinejský pepř je vhodný do tmavých, champagne piv a často také do vánočních piv. Lze použít buď celá zrna, nebo drcená.