Tento kmen pochází z malého pivovaru v německém Kolíně nad Rýnem a je vhodný pro německá piva, například kölsch a altbier. Je známo, že tento druh zvýrazňuje chmelové aroma a...
Tradiční kvasnice Alt z Düsseldorfu, Německo. Produkuje čistá, mírně sladká Alt piva. Nezdůrazňuje chuť chmele tak, jako to dělají kvasnice „German Ale/Kölsch“.
Pro dosažení vyváženého a komplexního profilu v amerických Ale pivech zvolte WLP060 O American Ale Blend od White Labs. Tento organický blend kvasnic kombinuje několik kmenů,...
Tento kmen se nám osvědčil jako nejlepší volba pro oblíbený styl New England IPA. Zanechává v pivu sladkost a tím pomáhá podpořit jak sladové tak chmelové chutě a aroma. Zároveň...
Tyto kvasnice jsou stěžejním kmenem pivovarů na severovýchodě Spojených Států a jsou přímo stvořené pro styl New England IPA. Přidávají totiž do výsledného piva...
Tento populární německý kmen je používaný při výrobě tradičního, autentického pivního stylu Hefeweizen. Produkuje vysoký obsah isoamyl acetátu, který dodává pivu tóny banánu....
Tento kmen má čistější charakter než tradiční kvasnice na Hefeweizen. Vytváří jen velmi mírné tóny banánu a hřebíčku a díky nízké sedimentaci charakteristický zákal.
Vysoká fenolová produkce těchto kvasnic vytváří bylinné aroma a chuť, která se skvěle mísí s bylinnými a ovocnými přídavky v pivu. Očekávejte ve výsledku nižší pH než u...
Kmen se střední intenzitou a tvorbou kořeněných fenolů. Díky prokvašení až 75% zanechává příjemný sladový charakter. Mírně nižší výsledné pH vytváří osvěžující a velmi pitelné...
Tento velmi výrazný kmen produkuje fenolové chutě a vůně připomínající hřebíček, nové koření a pepř. Má střední až vysokou toleranci k alkoholu a je ideální pro mnoho klasických...
Klasický kmen původem z belgické Valonie, používaný především na výrobu belgického saisonu, vytvářející ve výsledném pivu chutě a aroma se zemitými, kořeněnými a...
Tento kmen produkuje nízkou hladinu fenolů s příchutí a aroma hřebíčku, které můžeme cítit i v hotovém pivě. Produkce ovocných esterů vytváří rovnováhu mezi ovocnými a...
Směs tradičních německých kvasnic Weizen a Lactobacillu k vytvoření jemného, kyselého a dobře pitelného piva. Může trvat několik měsíců, než se vyvine kyselý charakter....
Střední intenzita charakteru Brett. Klasický kmen používaný při sekundární fermentaci pro belgická piva a lambiky. Jeden trapistický pivovar používá tento kmen při sekundární...
Provozovatel webu WWW.PIVOTEKA-TABOR.CZ (jakožto správce osobních údajů) zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více o cookies ZDE.