Lallemand: LalBrew DIAMOND™ Lager 11 g

Kód: 7737
129 Kč / ks 115,18 Kč bez DPH
Skladem (10 ks)

Tradiční spodní kvasinka původem z Německa, vhodná zejména pro výrobu typických českých ležáků typu Pilsner. Diamond zanechává neutrální aroma, hluboko prokváší a velmi dobře sedimentuje. Výrobní proces je nastaven s respektem ke specifickým vlastnostem spodních kvasinek, jež jsou českými sládky tak oblíbené.

Neutrální aroma a chuť. 

Použití: Munich Helles, Dortmunder Export, German Pilsner, Bohemian Pilsner, American Pilsner, Vienna Lager, Oktoberfest/Märzen, Dark American Lager, Munich Dunkel, Schwarzbier, Traditional Bock, Doppelbock, Eisbock a California Common.

Sedimentace: vysoká

Stupeň prokvašení: vysoký (77-83%)

Tolerance na alkohol: 13 %

Teplota kvašení10 - 15°C

Výrobce Lallemand v nedávné době změnil design obalu sušených kvasnic. Nové obaly jsou jednotné a odlišíte je pouze podle textu. Jedná se stále o stejný kmen, změnilo se pouze balení. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

LalBrew® DIAMOND LAGER
Diamond ležák - kvasnice 11g

LalBrew Diamond™ je skutečný lagerový kmen (Saccharomyces pastorianus) vybraný z Doemens Academy Culture Collection v Německu, poskytuje vynikající fermentační výkon a schopnost produkovat čisté, autentické ležáky.

Min. trvanlivost: 06/2025

Použití: Munich Helles, Dortmunder Export, German Pilsner, Bohemian Pilsner, American Pilsner, Vienna Lager, Oktoberfest/Märzen, Dark American Lager, Munich Dunkel, Schwarzbier, Traditional Bock, Doppelbock, Eisbock a California Common.

Sedimentace: vysoká

Stupeň prokvašení: vysoký (77-83%)

Tolerance na alkohol: 13 %

Teplota kvašení10 - 15°C

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Pro zajištění dlouhodobé vitality kvasinek je uchovávejte v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces pastorianus), emulgátor E491 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vaření piva
Hmotnost: 0.05 kg
Pivní styl: Bock, Ležák
Typ kvašení: Spodní
Aroma: Neutrální
Sedimentace: Vysoká
Stupeň prokvašení: Vysoký
Teplota kvašení: 10 - 15°C
Tolerance na alkohol: 13% ABV

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Používáme ověření věku Adulto