Lallemand: LalBrew DIAMOND™ Lager 11 g
Kód: 7737Detailní popis produktu
LalBrew® DIAMOND LAGER
Diamond ležák - kvasnice 11g
LalBrew Diamond™ je skutečný lagerový kmen (Saccharomyces pastorianus) vybraný z Doemens Academy Culture Collection v Německu, poskytuje vynikající fermentační výkon a schopnost produkovat čisté, autentické ležáky.
Min. trvanlivost: 06/2025
Použití: Munich Helles, Dortmunder Export, German Pilsner, Bohemian Pilsner, American Pilsner, Vienna Lager, Oktoberfest/Märzen, Dark American Lager, Munich Dunkel, Schwarzbier, Traditional Bock, Doppelbock, Eisbock a California Common.
Sedimentace: vysoká
Stupeň prokvašení: vysoký (77-83%)
Tolerance na alkohol: 13 %
Teplota kvašení: 10 - 15°C
Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)
Skladování: Pro zajištění dlouhodobé vitality kvasinek je uchovávejte v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.
Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.
Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces pastorianus), emulgátor E491
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vaření piva |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Pivní styl: | Bock, Ležák |
Typ kvašení: | Spodní |
Aroma: | Neutrální |
Sedimentace: | Vysoká |
Stupeň prokvašení: | Vysoký |
Teplota kvašení: | 10 - 15°C |
Tolerance na alkohol: | 13% ABV |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.