Lallemand: LalBrew NOVALAGER™ 11g

Kód: LALLNOTT14
139 Kč / ks 124,11 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)

LalBrew NovaLager™ je hybrid kmene Saccharomyces pastorianus, který byl vytvořen k výrobě čistých ležáků s výraznými chuťovými vlastnostmi.

Čisté aroma, nízké až střední estery, bez síry.

“Parádní kvasinky pro ležák, bez nutnosti ležet měsíc (neprodukují H2S a diacetyl). Čistý chuťový profil. Lze kvasit při 20˚ C.” 
 
- hodnocení zákazníka -

Použití: Baltic Porter, Bohemian Pilsner, Brown Porter, California Common, Classic American Pilsner, Dark American Lager, Doppelbock, Dortmunder Export, Eisbock, German Pilsner, Maibock/Helles Bock, Munich Dunkel, Munich Helles, Oktoberfest/Marzen, Schwarzbier, Traditional Bock, Vienna Lager, New England IPA, New England Pale Ale, Session IPA

Sedimentace: střední

Stupeň prokvašení: vysoký (78 - 84 %)

Tolerance na alkohol: 13 %

Teplota kvašení: 10 - 20°C

Výrobce Lallemand v nedávné době změnil design obalu sušených kvasnic. Nové obaly jsou jednotné a odlišíte je pouze podle textu. Jedná se stále o stejný kmen, změnilo se pouze balení. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

LALBREW NOVALAGER™
MODERN HYBRID LAGER kvasnice 11g
 

LalBrew NovaLager™ je hybrid kmene Saccharomyces pastorianus, který byl vytvořen k výrobě čistých ležáků s výraznými chuťovými vlastnostmi. Je v hodný k rychlému prokvašení v širokém teplotním rozsahu fermentace. Chuťový profil je velmi čistý s mírnými estery. Je přítomen enzym β-glukosidáza, který podporuje biotransformaci chmele a dokáže zvýraznit aroma a chuť chmele. Díky patentované technologii z University of California Davis (USA), je možnost produkce diacetylu velmi nízká a neprodukuje sirovodíkových sloučenin, a to vede ke zkrácení doby dozrávání piva.

Min. trvanlivost: 03/2026

Použití: Baltic Porter, Bohemian Pilsner, Brown Porter, California Common, Classic American Pilsner, Dark American Lager, Doppelbock, Dortmunder Export, Eisbock, German Pilsner, Maibock/Helles Bock, Munich Dunkel, Munich Helles, Oktoberfest/Marzen, Schwarzbier, Traditional Bock, Vienna Lager, New England IPA, New England Pale Ale, Session IPA

Sedimentace: střední

Stupeň prokvašení: vysoký (78 - 84 %)

Tolerance na alkohol: 13 %

Teplota kvašení: 10 - 20°C

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vaření piva
Hmotnost: 0.011 kg
Pivní styl: Bock, California Common, Ležák, Porter
Typ kvašení: Spodní
Aroma a chuť: Čisté, Nízké estery, Bez síry
Sedimentace: Střední
Stupeň prokvašení: Vysoký
Teplota kvašení: 10 - 20°C
Tolerance na alkohol: 13% ABV
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
B Avatar autora | 3.8.2024
Paradni kvasinky pro lezak, bez nutnosti lezet mesic (neprodukuji H2S a diacetyl). Cisty chutovy profil. Lze kvasit pri 20˚ C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Používáme ověření věku Adulto