Lallemand: LalBrew NOVALAGER™ 11g
Kód: LALLNOTT14Detailní popis produktu
LalBrew NovaLager™ je hybrid kmene Saccharomyces pastorianus, který byl vytvořen k výrobě čistých ležáků s výraznými chuťovými vlastnostmi. Je v hodný k rychlému prokvašení v širokém teplotním rozsahu fermentace. Chuťový profil je velmi čistý s mírnými estery. Je přítomen enzym β-glukosidáza, který podporuje biotransformaci chmele a dokáže zvýraznit aroma a chuť chmele. Díky patentované technologii z University of California Davis (USA), je možnost produkce diacetylu velmi nízká a neprodukuje sirovodíkových sloučenin, a to vede ke zkrácení doby dozrávání piva.
Min. trvanlivost: 03/2026
Použití: Baltic Porter, Bohemian Pilsner, Brown Porter, California Common, Classic American Pilsner, Dark American Lager, Doppelbock, Dortmunder Export, Eisbock, German Pilsner, Maibock/Helles Bock, Munich Dunkel, Munich Helles, Oktoberfest/Marzen, Schwarzbier, Traditional Bock, Vienna Lager, New England IPA, New England Pale Ale, Session IPA
Sedimentace: střední
Stupeň prokvašení: vysoký (78 - 84 %)
Tolerance na alkohol: 13 %
Teplota kvašení: 10 - 20°C
Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)
Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.
Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.
Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vaření piva |
---|---|
Hmotnost: | 0.011 kg |
Pivní styl: | Bock, California Common, Ležák, Porter |
Typ kvašení: | Spodní |
Aroma a chuť: | Čisté, Nízké estery, Bez síry |
Sedimentace: | Střední |
Stupeň prokvašení: | Vysoký |
Teplota kvašení: | 10 - 20°C |
Tolerance na alkohol: | 13% ABV |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.