Lallemand: WildBrew™ Philly Sour 11g
Kód: LALLNOTT5Detailní popis produktu
WildBrew ™ Philly Sour je jedinečný druh Lachancea vybraný z přírody University of Sciences ve Philadelphii.
Philly Sour produkují kromě ethanolu také nízké množství kyseliny mléčné. Tyto první kvasnice v řadě WildBrew ™ jsou skvělou volbou pro výrobu kyselých piv s osvěžující kyselostí a tóny ovoce.
Po prokvašení standardní mladiny firmy Lallemand bylo naměřeno pH 3,2 - 3,5 a 0,1 - 0,4% kyseliny mléčné. Vyšší kyselosti bude dosaženo u mladiny s vyšším obsahem glukózy.
Kvasinky kvasí pomaleji, proto je důležitá důkladná sanitace.
Min. trvanlivost: 05/2026
Použití: Berliner Weisse, Gose, lambic-style, American Wild a Sour IPA
Sedimentace: vysoká
Stupeň prokvašení: vysoké
Tolerance na alkohol: 9 %
Teplota kvašení: 20 - 25°C
Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)
Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.
Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.
Složení: kvasnice, emulgátor E491
Vyjádření firmy Lallemand k prodloužení trvanlivosti u šarže kvasinek 46005230127774V: překlad, originál
Doplňkové parametry
Kategorie: | Svrchní kvasnice |
---|---|
Hmotnost: | 0.011 kg |
Pivní styl: | Sour |
Typ kvašení: | Svrchní |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.