Výdejní místo Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou.

Lallemand: WildBrew™ Philly Sour 11g

Kód: LALLNOTT5
139 Kč / ks 124,11 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)

Philly Sour produkují kromě ethanolu také nízké množství kyseliny mléčné. Tyto první kvasnice v řadě WildBrew ™ jsou skvělou volbou pro výrobu kyselých piv s osvěžující kyselostí a tóny ovoce. 

Koukni na tipy na práci s Philly Sour ;)

Využiješ například v našem receptu na Yummy Cherry Sour.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

WildBrew™ Philly Sour 11g
  

WildBrew ™ Philly Sour je jedinečný druh Lachancea vybraný z přírody University of Sciences ve Philadelphii.

Philly Sour produkují kromě ethanolu také nízké množství kyseliny mléčné. Tyto první kvasnice v řadě WildBrew ™ jsou skvělou volbou pro výrobu kyselých piv s osvěžující kyselostí a tóny ovoce. 

Po prokvašení standardní mladiny firmy Lallemand bylo naměřeno pH 3,2 - 3,5 a 0,1 - 0,4% kyseliny mléčné. Vyšší kyselosti bude dosaženo u mladiny s vyšším obsahem glukózy.

Kvasinky kvasí pomaleji, proto je důležitá důkladná sanitace.

Min. trvanlivost: 05/2026

Použití: Berliner Weisse, Gose, lambic-style, American Wild a Sour IPA

Sedimentace: vysoká

Stupeň prokvašení: vysoké

Tolerance na alkohol: 9 %

Teplota kvašení: 20 - 25°C

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.

Philly_Sour_wheel-300x300 

Originální datasheet v angličtině ke stažení ZDE

Převzato ze stánek www.lallemandbrewing.com


Složení: kvasnice, emulgátor E491  

 

Vyjádření firmy Lallemand k prodloužení trvanlivosti u šarže kvasinek 46005230127774V: překlad, originál 

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Hmotnost: 0.011 kg
Pivní styl: Sour
Typ kvašení: Svrchní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Používáme ověření věku Adulto