Fermentis: SafAle™ K-97 11,5g
Kód: FERK97Detailní popis produktu
SafAle™ K-97 11,5g
K-97 jsou německé Ale kvasnice vybrané pro jejich schopnost vytvářet při fermentaci velkou pevnou ,,deku". Jsou vhodné k vaření piv typu Ale, u kterých je vyžadováno malé množství esterů (Kölsch). Lze je použít také na pšeničná piva belgického typu.
Min. trvanlivost: 11/2025
Použití: svrchně kvašená piva typu Kölsch, piva typu Ale s minimem esterů
Sedimentace: nízká
Stupeň prokvašení: nízký
Teplota kvašení: 12-25°C, ideálně 15-20°C
Tolerance na alkohol: 10,5 %
Dávkování: 50-80g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)
Skladování: aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte je v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 7 dnů spotřebujte.
Doba trvanlivosti: 36 měsíců od data výroby – pokud je balíček skladován uzavřený a v optimálních skladovacích podmínkách (v teplotě do 10°C)
Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do desetinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 25-29°C a nechte 15 - 30 min. odpočívat. Jemně promíchejte sterilní lžičkou až vznikne jemná kaše. Kvasnice se zchladí na zákvasnou teplotu a aplikují se do mladiny.
Alternativou může být rovnoměrné rozprášení kvasnic přímo do fermentační nádoby. Teplota mladiny musí být vyšší něž 20°C. Počkejte 30 min. a potom důkladně promíchejte a provzdušněte.
Originalní datasheet v Angličtině ke stažení ZDE
Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491
Doplňkové parametry
Kategorie: | Svrchní kvasnice |
---|---|
Hmotnost: | 0.011 kg |
Pivní styl: | Kölsch |
Typ kvašení: | Svrchní |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.