Lallemand: LalBrew NOTTINGHAM™ 11g
Kód: LALLNOTTDetailní popis produktu
Nottingham jsou anglické kvasnice vyznačující se vysokou výkonností a všestranností. Tento univerzální kmen rychle, spolehlivě a hluboce prokváší, velmi dobře sedimentuje a hlavně produkuje neutrální aroma, které nechá vyniknout chuť a vůni sladu a chmele.
Jsou odolné proti stresu, takže jsou dobrou volbou pro vysokostupňovitá piva, kyselá piva a další piva s náročnými fermentačními podmínkami.
Min. trvanlivost: 01/2026
Použití: Golden Ale, Amber Ale, Barleywine, Kölsch, Altbier, IPA, Porter, Stout, Imperial Stout a další
Sedimentace: vysoká
Stupeň prokvašení: vysoký
Tolerance na alkohol: 14%
Teplota kvašení: 10-22°C
Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)
Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.
Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.
Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491
Doplňkové parametry
Kategorie: | Svrchní kvasnice |
---|---|
Hmotnost: | 0.011 kg |
Pivní styl: | Imperial Porter, Porter, Stout, ALE, Sour |
Typ kvašení: | Svrchní |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.