Lallemand: LalBrew VERDANT™ IPA 11g
Kód: 5858Detailní popis produktu
Ale Yeast 11g
LalBrew® Verdant IPA byly vybrány ve spolupráci s Verdant Brewing Co. (UK). Tento kmen dodá vašemu pivu výrazné tóny meruněk, tropického ovoce a citrusů a tím krásně podpoří chmelový charakter a celkové aroma piva. Díky střednímu prokvašení získá pivo jemný sladový charakter.
Min. trvanlivost: 08/2025
Použití: NEIPA, English IPA, American Pale Ale, English Bitter, Sweet Stout, Kyseláče
Sedimentace: střední
Stupeň prokvašení: střední až vysoká
Tolerance na alkohol: 10 %
Teplota kvašení: 18 - 23°C
Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)
Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.
Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.
Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491
Doplňkové parametry
Kategorie: | Svrchní kvasnice |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Pivní styl: | IPA |
Typ kvašení: | Svrchní |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.