Lallemand: LalBrew NEW ENGLAND™ 11g

Kód: 5558/BLI
119 Kč až –42 %
Produktovky kvasnice susene
119 Kč až –42 % od 69 Kč / ks od 57,02 Kč bez DPH

Zvolte variantu

LalBrew® New England je kmen typický pro piva východního pobřeží Spojených států, které se vyznačují svým ovocným esterovým profilem - především aroma broskví. Během kvašení podporují biotransformaci chmele, která zvýrazňuje jeho chuť a vůni. 

Ovocný esterový profil - především aroma broskví.

Použití: East Coast IPA a Pale Ale, New England IPA

Sedimentace: střední

Stupeň prokvašení: střední až vysoká

Tolerance na alkohol: 9 %

Teplota kvašení: 15 - 22°C

Min. trvanlivost: 07/2025 nebo 07/2026

Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491  

Specifikace od výrobce Lallamand v AJ zde ke stažení.

Výrobce Lallemand v nedávné době změnil design obalu sušených kvasnic. Nové obaly jsou jednotné a odlišíte je pouze podle textu. Jedná se stále o stejný kmen, změnilo se pouze balení. 

Detailní informace

Trvanlivost: Blíží se min. doba trvanlivosti
Skladem (10 ks) | 5558/BLI
119 Kč
69 Kč / ks
57,02 Kč bez DPH
Trvanlivost: Produkt má standardní dobu trvanlivosti
Skladem (>10 ks) | 5558/PRO
119 Kč / ks
98,35 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Lallemand

Lallemand je kanadská společnost specializující se na výrobu kvasnic a bakterií, přičemž významnou část její produkce tvoří pivovarské kvasnice. Nabízí širokou škálu kmenů vhodných pro různé pivní styly, od ležáků až po divoké fermentace, a zaměřuje se na kvalitu, konzistenci a inovace ve fermentačních procesech. Její produkty využívají jak velké pivovary, tak řemeslní sládci po celém světě. Firma také investuje do výzkumu a vzdělávání pivovarníků, aby podpořila rozvoj moderního pivovarnictví.

Lallemand kvasnice

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Pivní styl: ALE, IPA, NEIPA
Typ kvašení: Svrchní
Aroma: Neutrální, Tropické ovoce, Červené jablko, Kyselé, Zelené jablko
Sedimentace: Střední

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Používáme ověření věku Adulto