Lallemand: LalBrew VOSS™ KVEIK 11g
Kód: LALLNOTT8Detailní popis produktu
Podle norské tradice byly kvasinky kveik konzervovány sušením a přecházely z generace na generaci. Jedná se o tradiční originální sušené droždí! Tento kmen Voss byl získán od Sigmunda Gjernese (Voss, Norsko), který tuto kulturu udržuje od roku 1980 tradičními metodami a velkoryse ji sdílí s širší pivovarnickou komunitou.
LalBrew® Voss kveik podporuje široký teplotní rozsah fermentace - 25-40 ° C. Optimální rozsah je 35-40 ° C. Díky tomu dochází k velmi rychlému prokvašení, obvykle do 2-3 dnů. Profil chuti je však konzistentní v celém teplotním rozsahu: neutrální s jemnými ovocnými tóny pomeranče a citrusů. Sedimentace je velmi vysoká a dosahuje se čirého piva bez filtrace nebo použití procesních pomocných látek.
Min. trvanlivost: 08/2025
Použití: Norwegian farmhouse Pale Ale, IPA
Sedimentace: velmi vysoká
Stupeň prokvašení: střední až vysoké
Tolerance na alkohol: 12 %
Teplota kvašení: 25 - 40°C, optimálně 35 - 40°C
Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)
Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.
Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.
Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491
Doplňkové parametry
Kategorie: | Svrchní kvasnice |
---|---|
Hmotnost: | 0.011 kg |
Pivní styl: | Kveik |
Typ kvašení: | Svrchní |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.