Lallemand: LalBrew FARMHOUSE™ 11g
Kód: 6418Detailní popis produktu
hybrid Saison-style Yeast 11g
LalBrew Farmhouse ™ je nediastatický hybrid, který se používá k výrobě piv ve stylu saison a farmhouse. Tento produkt je výsledkem výzkumu a vývoje společnosti Renaissance Yeast ve Vancouveru v Kanadě. Na rozdíl od klasického kmene na belgický Saison, Farmhouse neobsahuje gen SAT1, který je zodpovědný za diastatickou aktivitu kvasinek (dokáže si poradit i s některými dextriny - nezkvasitelnými cukry).
Min. trvanlivost: 07/2026
Použití: Saison, Farmhouse Ale
Aroma: hřebíček, pepř, ovocné
Sedimentace: nízká
Stupeň prokvašení: vysoké
Tolerance na alkohol: 13 %
Teplota kvašení: 20 - 30°C
Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)
Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.
Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.
Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491
Doplňkové parametry
Kategorie: | Svrchní kvasnice |
---|---|
Pivní styl: | Saison, Farmhouse |
Typ kvašení: | Svrchní |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.