Svrchní kvasnice
Pojem svrchní kvašení vychází hlavně z chování kvasnic ke konci hlavního kvašení. Při kvašení jsou totiž kvasinky vynášeny na hladinu a vytváří jakousi "krustu". Ke svrchnímu kvašení se využívá kvasinek rodu Saccharomyces cerevisiae subsp. Cerevisce. Kvašení probíhá většinou v rozmezí teplot 15- 22°C. Díky těmto vyším teplotám kvasinky uvolňují specifické estery typické pro různé druhy piv.
Svrchní kvasinky se používají na výrobu piv typu Ale, Stout, IPA, Porter, Weizen...
Poslední kusy - Lallemand ukončil výrobu Belle Saison v 11g balení. LalBrew® Belle Saison jsou kvasnice na výrobu klasických belgických Saisonů. Obsahuji enzym diastaticus,...
Výrobce Lallemand ukončil výrobu tohoto kmene. LalBrew® London jsou skutečným anglickým kvasničným kmenem, který má spolehlivý průběh fermentace a mírnou produkci esterů....