Sušené pivovarské kvasnice
Pivovarské kvasnice jsou mikroorganismy, které hrají klíčovou roli při výrobě piva, přeměňují cukry v mladině na alkohol a oxid uhličitý v procesu zvaném fermentace (kvašení).
Existují dva hlavní typy pivovarských kvasnic:
Svrchní kvasnice (Saccharomyces cerevisiae), které se používají k výrobě svrchních piv jako je Ale a fermentují při vyšších teplotách.
Spodní kvasnice (Saccharomyces pastorianus), které se používají pro ležáky a fermentují při nižších teplotách.
Kvasnice ovlivňují nejen obsah alkoholu, ale také chuť a aroma piva, přičemž některé kmeny mohou dodávat ovocné, kořeněné nebo zemité tóny.
Zde jsou klíčové parametry, podle kterých můžete vybrat vhodné kvasnice pro Vaše pivo:
1. Aroma a chuťový profil
2. Použití - typické pivní styly
3. Sedimentace
4. Míra prokvašení
5. Tolerance na alkohol
6. Teplota kvašení (fermentace)
Jak podle parametrů filtrovat a vyhledávat kvasnice?
Mobil
Pokud prohlížíte zboží na mobilu, hned pod tímto textem najdete tři boxy, kde můžete zvolit spodní, svrchní kvasnice nebo na dokvašování. Pod těmito boxy je panel na filtrování podle parametrů. Můžete zvolit např. jen položky, které jsou skladem, nové nebo ve slevě nebo vybrat kvasnice podle některého z klíčových parametrů, které jsou uvedeny výše. Stačí parametr rozkliknout a zvolit požadovanou hodnotu. Automaticky se Vám zobrazí vyfiltrované položky.
Počítač
Pokud prohlížíte zboží na monitoru počítače, hned pod tímto textem najdete tři boxy, kde můžete zvolit spodní, svrchní kvasnice nebo na dokvašování. Panel na filtrování naleznete na levém bočním panelu pod hlavním menu jednotlivých kategorií. Můžete opět zvolit např. jen položky, které jsou skladem, nové nebo ve slevě nebo vybrat kvasnice podle některého z klíčových parametrů, které jsou uvedeny výše. Stačí parametr rozkliknout a zvolit požadovanou hodnotu. Automaticky se Vám zobrazí vyfiltrované položky.

SafAle™ K-97 jsou německé Ale kvasnice vybrané pro jejich schopnost vytvářet při fermentaci velkou pevnou ,,deku". Jsou vhodné k vaření piv typu Ale, u kterých je vyžadováno malé množství esterů...

SafAle™ WB-06 - tento typický kvasničný kmen je doporučován pro fermentaci pšeničných piv. Produkuje pronikavé ovocné estery, především banánové a fenolové chuťové tóny jako např. hřebíčkové aroma,...

Fermentis BR-8 je první suchý Brett, který poskytuje výrazný závěrečný dotek, jenž se vyvíjí v průběhu času, jak pivo zraje. Funky tóny jako koňský pot, kůže nebo stodola jsou pěkně vyváženy...

Min. trvanlivost: 05/2026 Směs kvasnic a enzymů pro suchá a chuťově výrazná piva, jako je Brut IPA. Ideální pro suchá, chmelová a ovocná piva. • Směs kvasnic a enzymů s velmi vysokým prokvašením...

Min. trvanlivost: 02/2026 SafBrew™ DW-17 je inovativní směs aktivních suchých kvasnic a enzymů od společnosti Fermentis, navržená pro výrobu velmi suchých a komplexních piv s ovocnými, dřevitými a...

SafBrew™ LD-20 je perfektní volbou pro výrobu velmi suchých a neutrálních ležáků se sníženým obsahem zbytkových cukrů. SafBrew™ LD-20 je vyroben z aktivních suchých kvasnic a enzymů a umožňuje...

Originální německé spodní kvasnice pocházející z Berlína, známé také pod názvem RH. Jsou určeny pro tvorbu mírně ovocných a esterových ležáků. Nižší prokvašení dodává pivu vyšší plnost a...

K.9 Ebbegarden kveik dodává pivu chuť a aroma tropického ovoce. Fermentuje dobře v rozmezí 15 °C až 38 °C. Při nejvyšší teplotě může být fermentace hotová za 48 hodin!