Sušené pivovarské kvasnice
Pivovarské kvasnice jsou mikroorganismy, které hrají klíčovou roli při výrobě piva, protože přeměňují cukry v mladině na alkohol a oxid uhličitý v procesu zvaném fermentace.
Existují dva hlavní typy pivovarských kvasnic:
Svrchní kvasnice (Saccharomyces cerevisiae), které se používají k výrobě ale piv a fermentují při vyšších teplotách.
Spodní kvasnice (Saccharomyces pastorianus), které se používají pro ležáky a fermentují při nižších teplotách.
Kvasnice ovlivňují nejen obsah alkoholu, ale také chuť a aroma piva, přičemž některé kmeny mohou dodávat ovocné, kořeněné nebo zemité tóny.
Poslední kusy - Lallemand ukončil výrobu Belle Saison v 11g balení. LalBrew® Belle Saison jsou kvasnice na výrobu klasických belgických Saisonů. Obsahuji enzym diastaticus,...
Výrobce Lallemand ukončil výrobu tohoto kmene. LalBrew® London jsou skutečným anglickým kvasničným kmenem, který má spolehlivý průběh fermentace a mírnou produkci esterů....