Výdejní místo Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou.

Fermentis: SafLager™ S-189 11,5g

Kód: 3633
129 Kč / ks 115,18 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)

Kvasnice původem z pivovaru Hürlimann ve Švýcarsku. Kvasný profil tohoto kmene spodních kvasnic umožňuje výrobu piv s neutrálním chuťovým profilem a vysokou pitelností.

Hlavní rozdíly mezi S-189, S-23 a W-34/70:

• S-23: Více esterů a ovocných tónů, vhodné pro lagery s komplexnějším charakterem.
• W-34/70: Čistý profil s velmi nízkou produkcí esterů, ideální pro tradiční německé ležáky.
• S-189: Neutrální, suchý a velmi čistý profil s minimální esterovou produkcí, perfektní pro velmi čisté a suché ležáky.

Každý z těchto kmenů je vhodný pro jiný typ lageru, v závislosti na tom, zda chcete čistý, ovocnější nebo suchý profil.

Detailní informace

Detailní popis produktu

SafLager™ S-189 11,5g

Kvasnice původem z pivovaru Hürlimann ve Švýcarsku. Kvasný profil tohoto kmene spodních kvasnic umožňuje výrobu piv s neutrálním chuťovým profilem a vysokou pitelností.

Min. trvanlivost: 6/2026

Použití: spodně kvašená piva typu ležák

Sedimentace: vysoká / rychlá

Stupeň prokvašení: střední 

Teplota kvašení: 12-15°C

Tolerance na alkohol: 9 - 11 %

Dávkování: 80-120g/hl - jeden balíček na cca 10l mladiny (při kvašení při teplotě 7-12°C je nutné zvýšit počet kvasnic na 200-300g/hl)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte je v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete a skladujte při teplotě 4°C. Do 7 dnů spotřebujte.

Doba trvanlivosti: 36 měsíců od data výroby – pokud je balíček skladován uzavřený a v optimálních skladovacích podmínkách (v teplotě do 10°C)

Návod k použití/ rehydratace: Kvasinky nasypte do desetinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 15-25°C a nechte 15 - 30 min. odpočívat. Jemně promíchejte sterilní lžičkou až vznikne jemná kaše. Kvasnice se zchladí na zákvasnou teplotu a aplikují se do mladiny. 

Alternativou může být rovnoměrné rozprášení kvasnic přímo do fermentační nádoby. Teplota mladiny musí být vyšší něž 20°C. Počkejte 30 min. a potom důkladně promíchejte a provzdušněte.

Originalní datasheet v Angličtině ke stažení ZDE


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces pastorianus), emulgátor E491

Doplňkové parametry

Kategorie: Spodní kvasnice
Hmotnost: 0.1 kg
Pivní styl: Bock, Ležák
Typ kvašení: Spodní
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
J Avatar autora | 9.1.2022
Velice dobré spodní kvasnice. Ideální teplota kvašení je 12°C ale samozřejmě pro čistější profil lze teplotu lehce snížit za předpokladu kompenzace dávkovaného množství. Co jsem měl možnost srovnat s ostatními německými ale i českými kmeny spodních kvasinek, tak S-189 dle mého názoru zanechávají ideální poměr těla při zachování pitelnosti, což je pochopitelně odvislé od dalších důležitých parametrů, zejména rmutování.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Používáme ověření věku Adulto