Spodní kvasnice
Ke spodnímu kvašení se používají kvasinky rodu Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum. Při hlavním kvašení vytváří na hladině piva tzv. "deku", která se ke konci kvašení propadá zpátky do piva. U spodních kvasnic je vhodné z deky sbírat vynešené kaly, aby se do piva nepropadly. Kvašení probíhá v rozmezí teplot 6-12°C. Díky tomu spodní kvasinky vytváří čistější chuťový profil a méně esterů.
Jsou používány u piv typu ležák, Bock, Doppelbock, India Pale Lager a jiné...

Fermentis BR-8 je první suchý Brett, který poskytuje výrazný závěrečný dotek, jenž se vyvíjí v průběhu času, jak pivo zraje. Funky tóny jako koňský pot, kůže nebo stodola jsou pěkně vyváženy...

Originální německé spodní kvasnice pocházející z Berlína, známé také pod názvem RH. Jsou určeny pro tvorbu mírně ovocných a esterových ležáků. Nižší prokvašení dodává pivu vyšší plnost a...