Kveik Yeastery - Voss 7g
Kód: 8643Detailní popis produktu
Kveik jsou norské multikmenové kvasnice, které se tradičně používaly při domácím pivovarnictví a byly předávány z otce na syna po mnoho generací. Jsou známé svou neuvěřitelně rychlou fermentací a vytvářením jedinečných chutí a aromat.
Tento K.1 Voss kveik je původní multi-kmenové kvasnice Kveik, pocházející od Sigmunda Gjernes ze Vossu v Norsku. Voss kveik je jedinečný svou chutí a aromatem a dobře fermentuje při teplotách od 15 °C do 40 °C. To jej činí ideální volbou pro situace, kdy není k dispozici teplotní regulace.
Při nejvyšší teplotě můžete očekávat, že pivo bude fermentovat během 48 hodin! Při fermentaci při nižších teplotách se doba fermentace prodlužuje. Doporučujeme uživatelům přidávat výživu pro kvasnice, aby byla fermentace zdravá.
Chuť a aroma:
Ovocné tóny, přičemž hlavními charakteristikami jsou pomeranč a citrusy. Při vysokých teplotách fermentace jsou tóny středně intenzivní a při nižších teplotách méně výrazné.
Doporučené styly piva:
Kveik je všestranný typ kvasnic, se kterým můžete vařit různé druhy piv – od tradičního venkovského piva, stoutů a porterů, přes sezónní piva až po IPA a mnohé další. Buďte kreativní, experimentujte s novými recepty a tyto kvasnice vás nezklamou.
Dávkování a použití:
Nasypte kvasnice přímo do mladiny tak, že je rovnoměrně rozprostřete po jejím povrchu. Ujistěte se, že mladina má teplotu nad 18 °C. Dávkování: 30 g/hl. Při fermentaci pod 18 °C nebo u vysoké hustoty mladiny zvýšte dávkování na 60 g/hl.
Charakteristika:
• Kmen: Saccharomyces cerevisiae
• Primární chutě: pomeranč, mandarinka a citrusy
• Sekundární chutě: tropické ovoce a mírná kořenitost
• Attenuace: vysoká
• Flokulace: vysoká
• Teplota fermentace: 15–40 °C
• Tolerance alkoholu: 13 % ABV
• Dávkování: 30 g/hl
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kveik |
---|---|
Hmotnost: | 0.01 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.