Spodní kvasnice
Ke spodnímu kvašení se používají kvasinky rodu Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum. Při hlavním kvašení vytváří na hladině piva tzv. "deku", která se ke konci kvašení propadá zpátky do piva. U spodních kvasnic je vhodné z deky sbírat vynešené kaly, aby se do piva nepropadly. Kvašení probíhá v rozmezí teplot 6-12°C. Díky tomu spodní kvasinky vytváří čistější chuťový profil a méně esterů.
Jsou používány u piv typu ležák, Bock, Doppelbock, India Pale Lager a jiné...
LalBrew NovaLager™ je hybrid kmene Saccharomyces pastorianus, který byl vytvořen k výrobě čistých ležáků s výraznými chuťovými vlastnostmi.
Tradiční spodní kvasinka původem z Německa, vhodná zejména pro výrobu typických českých ležáků typu Pilsner. Diamond zanechává neutrální aroma, hluboko prokváší a...
Chceš uvařit ležák, ale nemáš možnost řízeně chladit při kvašení? Tyhle kvasnice budou pro Tebe jako stvořené! Kvasnice Mangrove Jack's Californian...